loading

Motorolaj
 

Mielőtt egy autótípust piacra dobnának, a legextrémebb körülmények között kell helyt állnia. A minőségi követelmények minden alkatrészre vonatkoznak, beleértve az autóban található kenőanyagokat is. Az átlag autótulajdonos valószínűleg soha nem fog a teszten szimulált extrém körülményekkel találkozni, de biztos lehet benne, hogy a motorolaj, amivel autóját a gyártó feltöltötte, a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelel, mind megbízhatóság, mind élettartam szempontjából.

A gyári motorolaj tehát éppen úgy eredeti gyári alkatrésznek tekinthető, mint az eredeti gyári féktárcsa, vagy az eredeti gyári fékbetét. Köztudott, hogy a motorolajpiacon mind minőségben, mind árban nagyon széles a skála, de egyet biztosan állíthatunk: A gyár által előírt minőségi követelmények betartásához elegendő a gyári motorolajat betölteni autójába!

Ami viszont még a motorolaj minőségénél is fontosabb, hogy olajszintjét rendszeresen ellenőriztesse, és soha ne lépje túl a gyár által előírt olajcsere intervallumokat! GM néven már egy ideje kiskereskedelmi forgalomban is elérhető a General Motors saját olaja. Az Opel gyártója szándékosan megfizethető áron dobta piacra kenőanyagait, hogy a minőségi olaj minden ügyfele számára elérhető legyen. 

 

Olajcsere-tippek


Amikor az autó olajszükségletéről beszélünk, a termék minősége és a rendszeres ellenőrzés a legfontosabb szempontok. Az olaj szintjét rendszeresen kell ellenőrizni, mivel a motorok kis mennyiségben szükségszerűen égetik el az olajat. Különösen fontos az olajszint ellenőrzése hosszú út előtt, illetve két olajcsere közben, mert a technika fejlődésének köszönhetően ma már két olajcsere közben jóval hosszabb utat tehetünk meg.


Csaknem minden új Opel jármű olajcserére szorul egy év, illetve 30 ezer kilométer megtétele után. A dízel részecskeszűrővel, illetve turbófeltöltős benzinmotorral rendelkező járművek esetén, ha korábban kedvezőtlen körülmények között használták őket, az olajszintmérő korábban jelezheti az olajszint ellenőrzésének szükségességét


Olaj – gyors tippek
 

  • A csomagtartóban mindig tartson egy liter megfelelő motorolajat tartalékban.
  • Új Opel modelljének feltöltésekor kizárólag az Opel által 2003 óta jóváhagyott olyan olajat használjon, amely megfelel a GM-LL-A-025 specifikációnak benzinmotorok, és a GM-LL-B-025 specifikációnak dízelmotorok esetén (kivéve: DPF-fel ellátott Antara, Vivaro és Movano).
  • Ha kevés olajra van szükség, és a fenti típusú olajok nem állnak rendelkezésre, akkor használhat egy liter A3/B3 vagy A3/B4 olajat is. Ebben az esetben a következő viszkozitási fokú olajakat használhatja: 0 W-30, 5 W-30, 0 W-40 és 5 W-40.


Minden, a szervizbeosztásnak és a szerviztervnek megfelelő jármű részére. Az Opel által az ön járműve számára jóváhagyott és megadott termékek használatát és kezelését illetően további útmutatásokat találhat a szervizelési szakirodalomban. 


Mennyit szánjak motorolajra?
 

Mielőtt egy autótípust piacra dobnának, a legextrémebb körülmények között kell helyt állnia. A minőségi követelmények minden alkatrészre vonatkoznak, beleértve az autóban található kenőanyagokat is. Az átlag autótulajdonos valószínűleg soha nem fog a teszten szimulált extrém körülményekkel találkozni, de biztos lehet benne, hogy a motorolaj, amivel autóját a gyártó feltöltötte, a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelel, mind megbízhatóság, mind élettartam szempontjából. A gyári motorolaj tehát éppen úgy eredeti gyári alkatrésznek tekinthető, mint az eredeti gyári féktárcsa, vagy az eredeti gyári fékbetét.
 

Köztudott, hogy a motorolajpiacon mind minőségben, mind árban nagyon széles a skála, de egyet biztosan állíthatunk: A gyár által előírt minőségi követelmények betartásához elegendő a gyári motorolajat betölteni autójába! Ami viszont még a motorolaj minőségénél is fontosabb, hogy olajszintjét rendszeresen ellenőriztesse, és soha ne lépje túl a gyár által előírt olajcsere intervallumokat!


GM néven már egy ideje kiskereskedelmi forgalomban is elérhető a General Motors saját olaja. A Corvette, a Cadillac, a Chevrolet, valamint az Opel gyártója szándékosan megfizethető áron dobta piacra kenőanyagait, hogy a minőségi olaj minden ügyfele számára – akár egy luxus sportkocsit, akár egy használt családi autót vezet – elérhető legyen. 

promo 
Ugrás az oldal tetejére